Hemoroizi


 

1. Salvia:Despre Salvie Planta Medicinala

In Asia, este considerata un remediu pentru hemoroizi. .Salvia este utilizata si pentru sângerarea gingiilor prin gargara sau clatire.Salvia este de asemenea luata pentru balonare, diaree si inflamatii intestinale. Extern trateaza rani usoare si inflamatii ale pielii. Eficienta pentru toate aceste probleme raman neverificate.

Salvia (in latina:Salvia officinalis) este o planta remediu pentru intarirea memoriei si limpezirea ideilor. In Asia si nu numai, salvia era considerata o planta sacra, avand efecte benefice asupra creierului, a nervilor, a ochilor si a glandelor. Salvia contine ulei volatil, rasina, tanini si un principii amare. Frunzele contin A si C. Amintim ca vitamina A este, in general, considerata 'vitamina ochilor' datorita efectului sau binefacator asupra ochilor.

Salvia mareste capacitatea de concentrare, pentru intarirea memoriei si limpezirea ideilor, in cazurile de oboseala, facilitand relaxarea, in cazurile de hipersensibilitate generalizata. Mai are actiune depurativa, elimina mucozitatile prea abundente din aparatul respirator si stomac, stimuleaza pofta de mancare si combate tulburarile intestinale si diareea.

Ceaiul de salvie se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la 250 ml de apa clocotita, in care se lasa sa stea cateva minute.

Pentru febra: 25 grame frunze prospete de salvie se amesteca impreuna cu 50 grame de miere de rozmarin si 3 linguri de suc de lamaie. Turnati peste acest amestec 1 litru de apa clocotita. Lasati sa se raceasca. Se consuma intre 3 si 5 pahare pe zi.

Gargare: Pentru faringita, se infuzeaza 10 grame de salvie cu 1 litru de apa clocotita. Lasati sa se raceasca, dupa care se face gargara de cateva ori pe zi.

 

Ceaiul de salvie fortifica organismul, previne atacurile de apoplexie si are un efect favorabil asupra inlaturarii paraliziilor. Salvia este utilizata in combaterea transpiratiei nocturne. Ceaiul de salvie are efect curativ in caz de spasme, afectiuni ale maduvei spinarii, dereglari glandulare si tremurul membrelor. Are un efect benefic si asupra ficatului, inlaturand balonarile si indispozitiile legate de dereglarile functionarii ficatului.

Extern, sub forma de comprese, ceaiul concentrat sau otetul de salvie sunt foarte bune in tratarea amigdalitelor si bolilor de gat, iar sub forma de gargarisme in cazul abceselor dentare, inflamatiilor faringelui si cavitatii bucale.

Salvia mai este utilizata ca planta aromatica (mirodenie). Se intrebuinteaza, in portii foarte mici, asemanator cimbrului, la mancaruri grase, cum ar fi friptura de porc, de gasca sau de curcan.

Pentru otetul de salvie, se umple o sticla pana la gat (fara a o indesa) cu flori de salvie de camp, peste care se toarna deasupra otet natural, in asa fel incat sa acopere florile si se lasa sticla sa stea 14 zile la soare sau la caldura.

 Poze hemoroizi 

Plante medicinale tratament hemoroizi 

 Coada Soricelului 

Despre Clisma poze si video  

Cauze Hemoroizi, alte afectiuni confundate cu hemoroizii 

Despre Planta Medicinala Aloe Vera

Despre Lamai 

Salvia

 

Poza/Poze Salvia

 

Video Salvia: Descriere Salvie si utilizarea ei: in digestie/calmant/ajuta in insomnii. Planta medicinala usor de intretinut si plantat, rezista la seceta.


Atentie! Acest website nu se substituie examenului medical si nu are pretentii de website medical! Informatiile de aici au un caracter relativ, de divertisment si nu implica in nici un fel autorii acestui website! Hemoroizii ca si alte afectiuni cu manifestare asemanatoare trebuiesc examinate/evaluate de medicul specialist,INTOTDEAUNA! Va dorim: Multa sanatate si/sau insanatosire grabnica!