HemoroiziClisma evacuatorie ajuta la eliminarea toxinelor si deseurilor din organism si este un factor reglator al greutatii. Este o metoda eficace pentru eradicarea constipatiei si evident accelerarea eliminarii toxinelor din corp. In acest fel pot fi evitate si diminuate o multime de boli si suferinte precum: bolile digestive/parazitozele intestinale/constipatia/astenia/ si cu efecte benefice in diabet/nevroza, insomnie,hemoroizi prin evitarea constipatiei, etc.


O cura de clisma dureaza intre o saptamana, pana la zece zile (cate una pe zi) cu o periodicitate de 2 ori pe an. Cel mai bine ar fi sa coincida cu perioadele cand prin traditie se mananca multa carne si mai putine zarzavaturi (perioada de iarna Decembrie-Ianuarie).

Atentie: Persoanele care au avut operatii la colon/cu boli acute ale intestinului gros sau care sufera cu inima/rinichii trebuie sa ceara obligatoriu sfatul unui medic specialist !

Clisma cu cafea:  1 (unu)litru de apa distilata in care se fierb 4 lingurite de cafea timp de 15 minute, dupa care se strecoara.

Atentie: Temperatura lichidului trebuie sa fie la temperatura camerei, ca pentru bebelus, NU folositi lichid fierbinte  !

Clisma propriu-zisa: Utilizam un irigator cu canula pe care il gasim la farmacie cu capacitatea de 1-1.5 litri. Se dezinfecteaza prin fierbere si spalare cu sapun. Agatam rezervorul cu lichid de perete la un nivel superior de 0.5-1.0 metri fata de canula. Se unge varful canulei. Ne indoim de la mijloc  pozitia pieptului fiind mai joasa decat fesele, pentru ca apa sa poata iriga colonul in intregimea lui. Reglati presiunea lichidului in asa fel incat sa va simtiti confortabil. Se foloseste in jur de 1 litru de lichid, insa se poate folosi si mai putin de atat. Lichidul de preferinta, poate fi mentinut in intestin 5-10 minute, perioada in care va puteti intoarce de pe o parte pe alta sau sa faceti miscare prin baie.

Clisma poze si imagini din timpul unei clisme: ATENTIE! Persoanele sensibile: NU va uitati!

Irigator cu canula si furtun
Video cu Clismele:

Iata o inregistrare video in care se poate vedea o metoda similara clismei numai ca irigarea colonului este mai comoda prin sistemul automat de irigare.

In acest film vi se prezinta mai multe instrumente folosite la clisma de diferite capacitati insa cu acelasi scop final:Sanatatea

In acest documentar se explica procedurile clismei/cum se face clisma pas cu pas, precum si sugestii referitoare la prepararea lichidului de irigare.  


Despre Clisma/Clizma poze si video  

Poze hemoroizi 

Plante medicinale tratament hemoroizi 

 

 


Canula rectala


Instructiuni folosire Clisma sac: