Hemoroizi
 

1. Aloe Vera:Despre AloeVera Planta Medicinala

Aloe si Aloe Vera in cazul acesta (ma refer la utilizarea acestei plante medicinale pentru hemoroizi).  Aloe cunoaste o diversitate foarte mare, fiind cunoscute in jur de 400 de varietati ale acestei plante minune originare din Africa si in jurul continentului african (peninsula arabica/Madagascar, etc.Denumiri alternative:Agave Americana.Are frunze mari, groase si carnoase, sub forma unui varf de lance, prevazute pe marginile frunzei cu excrescente ascutite ca ale unui fierastrau. Florile sunt tubulare de culoare galbena/rosie sau roz, strans grupate.Aloe sunt cultivate de obicei pentru valoarea lor ornamentala in gradina si in ghivece. Frunza de Aloe Vera are un gust usor amarui.


Cea mai cunoscuta planta din familia Aloe este Aloe Vera. In antichitate era folosita de romani si greci pentru vindecarea ranilor!

Lichidul extras din frunze era cunoscut ca un bun purgativ Unele varietati de Aloe Vera sunt folosite in medicina alternativa si in trusa de prim ajutor folosita acasa.
Pentru Hemoroizi :Gelul continut de frunzele Aloe Vera este folosit in tratarea ranilor superficiale/iritatiilor, arsuri usoare  si in diverse afectiuni ale pielii:Eczema/Eczeme   avand caracter antibacterian, reducand posibilitatea infectiilor. – Unele studii pe animale arata unele efecte benefice in scaderea glicemiei si in diabetul de tip II. Aceste studii nu au fost confirmate pe oameni.(Pentru exeme vezi si Avocado!)


Aloe VERA si mai ales cea mai utila dintre ele numita Aloe Barbadensis Miler , se afla la baza unor produse din cosmetica: Sampoane/Geluri/Creme, Lotiuni pentru protectie solara actionand ca un filtru , expunerea indelungata la soare poate distruge derma, multe cazuri de cancer de piele datorandu-se expunerii prelungite la soare/arsuri solare pe plaja, etc. Sucul/Crema cu Aloe (racite in prealabil) poate fi aplicat/aplicata pe hemoroizi avand si un caracter usor astringent combinat cu calitatile emoliente putandu-se incerca ulterior aplicarii, o impingere spre interior a hemoroizilor pana cand reintra la loc. Mentionam ca atat timp cat ei raman in exterior vor  continua sa fie un factor iritant permanent. Repetam din nou: Nu va scarpinati hemoroizii!!!

Aloe Vera contine un spectru foarte larg de enzime,vitamine, agenti cu actiune antimicrobiala/anti-inflamatoare,saponine peste 75 de tipuri de vitamine si minerale.

Pentru a nu pierde aceste proprietati frunzele de Aloe Vera sunt recoltate la maturitate si transferate rapid spre procesare in asa fel incat calitatile curative ale plantei sa nu fie pierdute.Pentru procesare nu se utilizeaza procedee termice deoarece prin fierbere Aloe isi pierde insusirile curative!

Produsul astfel obtinut din gelul (mucilagiul) din frunze actioneaza benefic asupra tesutului epitelial.
1. In cazul utilizarii interne a sucului obtinut din Aloe Vera, ea contribuie la formarea si refacerea membranei mucusului din corpul uman care actioneaza ca o captuseala in interiorul organismului, in sinusuri, in nas, in interiorul gatului si mai departe in stomac, captuseste tractul genital, plamanii, actionand acolo unde sunt membrane, tesuturi deteriorate.

2.In cazul substantelor continute in frunza (partea superficiala de culoare verde inchis)care contine un lant de polizaharuri cu actiune asupra sistemului imunitar cu un caracter imuno-modulator care actioneaza ca un compensator in sistemul imunitar.

O jumatate de pahar cu suc de aloe vera pe zi ajuta digestia si poate favoriza eliminarea toxinelor din organism.

Aloe Vera îmbunatateste de asemenea peristaltismul intestinal, prin care se imbunatateste eliminarea reziduurior diminuand constipatia sau balonarile si avand un efect benefic impotriva formarii hemoroizilor .

Consumul regulat de suc de aloe vera ajuta la vindecarea unor afectiuni precum colita, diverticulita sau sindromul colonului iritabil, in tratamentul ulcerului peptic. Stratul protector format de gelul din aloevera rezista pe tractul intestinal in jur de 48 de ore. De asemenea scade aciditatea stomacala si pH-ul, moduland secretia acidului gastric în stomac si prevenind astfel inflamatiile tesuturilor intestinale, avand efecte benefice si in momentul defecatiei, fiind eliminat un alt factor de iritare a anusului si de aparitie a hemoroizilor

Atentie! Siropul de aloe poate fi utilizat pe post de laxativ. Siropul de aloe nu trebuie confundat cu gelul de aloe vera utilizat pentru a trata ranile si/sau arsurile solare.In concluzie: Aloe Vera ar putea fi utilizata in diminuarea hemoroizilor cu o combinatie de un sfert de pahar de suc dimineata si un sfert de pahar seara si ungerea anusului cu crema de aloe vera insotita de introducerea hemoroizilor in interior. (crema se aplica de preferinta cat mai rece). Deci caracterul protector, astringent si emolient al Aloe Vera poate contribui la o mai buna/usoara defecatie cat si la protejarea tesutului atat de sensibil din zona anusului, precum si la echilibrarea aciditatii stomacale, un factor ce contribuie la iritarea anusului si formarea hemoroizilor.

 


 Poze hemoroizi 

Plante medicinale tratament hemoroizi 

Despre Clisma poze si video  

Cauze Hemoroizi, alte afectiuni confundate cu hemoroizii 

Despre Planta Medicinala Aloe Vera

Despre Lamai 

Poza/Poze Aloe Vera

 

Video Aloe Vera:Descrierea Aloe si despre Utilizarea ei

Video Opinii despre AloeVera:


Video in care este aratata utilizarea Aloe Barbadensis Miler:

Video Youtube in care este aratata evolutia unei rani tratate cu Aloe

        

 

 

 

 

Atentie! Acest website nu se substituie examenului medical si nu are pretentii de website medical! Informatiile de aici au un caracter relativ, de divertisment si nu implica in nici un fel autorii acestui website! Hemoroizii ca si alte afectiuni cu manifestare asemanatoare trebuiesc examinate/evaluate de medicul specialist,INTOTDEAUNA! Va dorim: Multa sanatate si/sau insanatosire grabnica!